UMP tawar program pascasiswazah bagi golongan profesional - Meor Ahmad Nasriin Rizal, Ishak (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) komited menawarkan program ijazah sarjana dan doktor falsafah (PhD) berteraskan teknologi di kedua dua kampus Gambang serta Pekan, Pahang.