oBIKE tawar perkhidmatan kongsi basikal untuk manfaat warga kampus - Nor Hidayah, Mohamad (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) bekerjasama dengan syarikat perkongsian basikal terkemuka, oBIKE dalam menerajui inisiatif berbasikal di dalam kampus dengan mengadakan Memorandum Perjanjian (MoA) dengan oBIKE Malaysia Sdn. Bhd. di pejabat operasinya di Mid Valley, Kuala Lumpur baru-baru ini. Menerusi perjanjian ini, UMP akan membekalkan sebanyak 1200 buah basikal untuk digunakan warga kampus di Gambang dan Pekan.