Mahasiswa UMP berkelana curah bakti dengan komuniti Phnom Penh - Rosjuliana Hidayu, Rosli (2017)
Satu delegasi khidmat komuniti peringkat antarabangsa yang terdiri daripada mahasiswa Perwakilan Pelajar Kolej Kediaman 3 dan Kolej Kediaman 4 Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah mencurah bakti dan menjalankan ativiti kesukarelawanan bersama masyarakat di Kampung Tralach yang terletak dalam Wilayah Kampong Chnang,Perkampungan Muallaf di Perairan Tonle –Sap, Phnom Penh, Kemboja sebagai tanda prihatin terhadap kedaifan kehdupan masyarakat Islam yang serba kekurangan.