UMP cemerlang dalam penyelidikan BIS 17 - UMP, PNC (2017)
Lima penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang terdiri daripada tiga pensyarah dan dua mahasiswa menang telah berjaya mengharumkan nama universiti di pentas antarabangsa apabila meraih 5 pingat emas (Gold), 2 Double Gold, 1 Diamond dan 1 Platinum dalam Pameran Penyelidikan British Invention Show (BIS) yang berlangsung di Barbican Exhibition Centre pada 18-21 Oktober 2017 baru-baru ini.