UMP raih Anugerah Khas Alam Sekitar - UMP, PNC (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) dinobatkan penerima Anugerah Khas Alam Sekitar sempena Sambutan Hari Alam Sekitar Peringkat negeri Pahang 2017 atas sumbangan universiti ini dalam pengurusan alam sekitar dengan cemerlang. Penganugerahan bagi kategori institusi pengajian tinggi terbaik ini sebagai menghargai sumbangan UMP dalam menjalankan program kesedaran secara berterusan serta menjalankan hubungan baik dengan agensi setempat khususnya melibatkan pihak Jabatan Alam Sekitar (JAS).