Anjakan Minda Huffaz Belia Malaysia - Rashidi, Abbas; Jamal Rizal, Razali; Muhammad Nubli, Abdul Wahab (Penerbit Universiti Malaysia Pahang, 2016)
PRAKATA: Segala puji-pujian hanyalah untuk Allah SWT dan selawat ke atas Nabi Muhammad SAW. Saya bersyukur kepada Allah SWT kerana dengan izin dan hidayahNya maka saya dapat menyempurnakan penulisan yang telah dirancang sebelum ini. Pembangunan negara dewasa ini sedang menuju ke era yang sangat pesat terutamanya yang menyentuh tentang pembangunan pendidikan negara. Kejayaan negara amat bergantung kepada sejauh mana komitmen pihak yang akan melaksanakan. Saya mengharapkan dengan penerbitan buku ini akan memberi kesan dalam memberikan kefahaman berkenaan hasrat yang diidamkan oleh negara. Buku ini mengandungi 10topik yang memaparkan konsep pendidikan dan persekitaran huffaz secara amnya. Perbincangan dalam konteks huffaz ini sebenarnya merangkumi aspek-aspek penting dalam kehidupan bermasyarakat. Topik yang dibincangkan kebanyakannya bersifat terkini dan dianggap relevan kepada masyarakat untuk dijadikan pedoman untuk pembentukan anak-anak pada masa hadapan.