Explore Kapit memasyarakatkan teknologi - Siti Safiah, Mohamed Ramli (2017)
Beberapa daerah di bahagian Kapit Sarawak iaitu Rh. Anthony, Nanga Mujan Ili, Nanga Merit, Batang Rejang dan Belaga menjadi tumpuan seramai 22 orang peserta terdiri daripada alumni dan pelajar dalam Program Explore Kapit 2.0 anjuran Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA) baru-baru ini.