UMP terima bot kayuh sebagai tarikan Pelancongan Pendidikan - Nur Laila, Afandi (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima tiga unit bot kayuh (Paddle Boat) dalam menggerakkan usaha menjadikan universiti ini sebagai pusat pelancongan pendidikan (Edu-Tour) sekaligus meningkatkan daya tarikan pengunjung ke kawasan Kuala Pahang selain menikmati pemandangan di sekitar kampus.