Medan Ikan Bakar Kuala Pahang tarikan baharu Pekan - Zainal, Bahari (2017)
Kuala Pahang Pekan yang dahulunya perkampungan nelayan yang sunyi tetapi kini ianya menjadi tumpuan bukan sahaja kepada kaki pancing yang ingin merasai pengalaman memancing di situ. Kini sebuah perkampungan nelayan telahpun melalui proses transformasi menerusi pembangunan beberapa projek pembangunan fizikal seperti Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) dan projek-projek infrastruktur lain seperti pembinaan Kompleks Medan Ikan Bakar (MIB) yang menempatkan empat kilang pemprosesan hasil laut seperti keropok, ikan masin dan produk hasil laut yang lain. Selain itu , empat unit restoran ikan bakar dan empat unit gerai jualan pelbagai yang menjual produk hasil laut, gerai cenderamata, gerai satar, permainan kanak-kanak dan pusat jualan peralatan elektronik dan komputer.