Pelajar UMP menang anugerah terbaik 3MT - Nur Laila, Afandi (2017)
Pelajar ijazah kedoktoran (PhD) dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) dari Fakulti Kejuruteraan Kimia dan Sumber Asli (FKKSA), Ashwin Charles Benedict mengharumkan nama Malaysia apabila dinobatkan juara dengan memenangi Pertandingan Asia-Pacific 3 Minute Thesis Competition dengan menewaskan menewaskan 55 peserta lain dari seluruh Australia, New Zealand dan Asia.