Ambilan pertama pelatih PLKI- ECRL mendaftar - UMP, PNC (2017)
Seramai 50 orang yang terdiri daripada 21 graduan diploma dan 29 graduan sarjana muda dari pelbagai institusi pendidikan tinggi di seluruh negara mengikuti Program Latihan Kemahiran Industri ECRL (PLKI-ECRL) di Universiti Malaysia Pahang (UMP) setelah berjaya dalam sesi pemilihan yang dijalankan pihak Syarikat Malaysian Rail Link (MRL). Pelatih ini merupakan kumpulan pertama yang akan menjalani latihan bagi meningkatkan kemahiran serta pengalaman dalam industri rel di negara ini.