Hasilkan cecair pembunuh kuman guna daun sirih - Basir, Zahrom (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan cecair pembunuh kuman menggunakan daun sirih.