PLKI ECRL bantu graduan ceburi industri rel - Basir, Zahrom (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Graduan berpeluang menceburi serta membina kerjaya dalam industri rel melalui pelaksanaan projek pembinaan Laluan Rei Pantai Timur (ECRL) yang menghubungkan Kelantan, Terengganu dan Pahang dengan Pantai Barat.