Melangkah ke alam kampus - Basir, Zahrom (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Pendaftaran mahasiswa baharu peringkat ijazah pertama bagi kemasukan Sesi Akademik 2017/2018 berlangsung seperti dijadualkan di universiti awam (UA) seluruh negara.