Lonjak sosioekonomi penduduk - UMP, PNC (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2017)
Kuantan: Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) menawarkan pelbagai peluang kepada penduduk setempat terutama dalam pembangunan ekonomi dan sosial.