Tiga fakulti UMP capai kebolehpasaran graduan - UMP, PNC (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2017)
KUANTAN - Tiga fakulti Universiti Malaysia Pahang (UMP) mencapai peratusan tertinggi dalam kebolehpasaran graduan sepanjang tahun 2016 iaitu Fakulti Kejuruteraan Pembuatan (FKP) diiktiraf terbaik apabila mencapai 99.1 peratus diikuti Fakulti Teknologi Kejuruteraan (FTeK) (97 peratus) dan Fakulti Sains dan Teknologi Industri (FSTI) (96.1 peratus).