Tenaga pakar tempatan berkemahiran tinggi untuk projek ECRL - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
Kuantan 8 Ogos- Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengadakan pertemuan dengan wakil universiti dan institusi kemahiran dalam menjayakan Program Latihan Kemahiran Industri (PLKI) Landasan Kereta Api Pantai Timur (ECRL).