UMP dilantik Universiti Fokal program PLKI - UMP, LIB (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Kuantan: Universiti Malaysia Pahang (UMP) dilantik Universiti Fokal bagi Program Latihan Kemahiran Industri (PLKI) projek Rangkaian Rel Pantai Timur (ECRL) seterusnya menyokong kepada agenda kebolehpasaran graduan institut pengajian tinggi (IPT).