Inisiatif edu-tourism, tasik UMP bakal jadi tumpuan - Nur Laila, Afandi (2017)
Tasik Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Pekan bakal jadi tumpuan pemancing dalam Pertandingan Memancing Terbuka anjuran Pusat Sukan dan Kebudayaan UMP (PSK) dengan kerjasama Pejabat Naib Canselor sempena Sambutan Bulan Kemerdekaan dan Hari Malaysia yang berlangsung pada 16 September depan (Sabtu).