Pensyarah UMP rakam detik fenomena gerhana matahari - UMP, PNC (2017)
Pensyarah Pusat Bahasa Moden dan Sains Kemanusiaan (PBMSK), Ustaz Ahmad Irfan Ikmal Hisham menyertai satu kumpulan pengkaji dan ahli astronomi amatur Malaysia dalam misi mencerap fenomena gerhana matahari penuh di Oregon, Amerika Syarikat baru-baru ini.