Penyelidik UMP hasilkan cecair pembunuh kuman 'Sanitizer’ - Nor Salwana, Mohammad Idris (2017)
Sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan penyelidikan berkaitan penghasilan cecair pembunuh kuman 'Sanitizer’ dengan menggunakan daun sireh dan dapat mengelakkan masalah kulit merengsa.