Warga UMP laksana ibadah korban - UMP, PNC (2017)
Warga Universiti Malaysia Pahang (UMP) bergotong-royong menjayakan Program Ibadah Korban dan Aqiqah Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang berjalan serentak di kedua-dua kampus di UMP Pekan dan Gambang anjuran Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN) hari ini. Program bermula seawal jam 8.00 pagi ini melibatkan lebih 80 orang sukarelawan yang terdiri daripada staf dan pelajar UMP dalam menjalankan kerja-kerja menyembelih, melapah, menimbang, mengagih daging dan memasak. Hadir menyaksikan program, Naib Canselor UMP, Profesor Dato’ Dr Daing Nasir Ibrahim berkata, pihaknya berbangga kerana dapat menyempurnakan ibadah korban dan daging korban ini diagihkan kepada golongan yang layak sekitar Pekan dan Kuantan.