Pelajar SK Tanah Puteh lawat kampus universiti - Nur Laila, Afandi (2017)
Seramai 41 orang pelajar dan 10 orang guru dari Sekolah Kebangsaan (SK) Tanah Puteh berkunjung ke Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam program Rileks Minda sebagai program intensif bagi meningkatkan motivasi pelajar dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) yang bakal diduduki tidak lama lagi.