UMP jalin kerjasama antarabangsa dengan Amik Tunas Bangsa dan Stikom Tunas Bangsa - Nor Salwana, Mohammad Idris (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Akademik Manajemen Informatika dan Komputer (AMIK) Tunas Bangsa menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dalam kerjasama akademik dan pertukaran pelajar yang memberi manfaat kepada kedua –dua belah pihak. Kerjasama turut melibatkan Sekolah Teknologi Tinggi Komputer (STIKOM) Tunas Bangsa, Indonesia.