UMP raih 4 pingat dan bakal tuan rumah SUKUM 2018 - UMP, PNC (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) bakal tuan rumah penganjuran Kejohanan Sukan Staf Antara Universiti Malaysia Kali Ke-42, (SUKUM) pada tahun hadapan. Majlis menyaksikan Pendaftar UMP, Abd. Hamid Majid menerima bendera kejohanan SUKUM edisi 2018 daripada Naib Canselor Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Prof. Dato' Dr. Mohammad Shatar Sabran. Bendera UMP kelihatan berkibar di pentas Panggung Percubaan UPSI yang menandakan SUKUM 2017 melabuhkan tirai pada penganjuran tahun ini.