Tongkat Ali: Pusaka bumi di persada dunia - Jaya Vejayan, Palliah (Perpustakaan UMP, 2016)
Bermula sebgai salah satu amalan turun-temurun yang digunakan oleh golongan lelaki terutamanya masyarakat Melayu, kini herba ini telah dikenali di seluruh pelusuk dunia dan yang menariknya, di negara barat ia masih dikenali dengan nama asalnya iaitu 'Tongkat Ali'. Jika berkunjung ke laman web membeli belah secara atas talian seperti Amazon.com atau eBay, lebih kurang 3,100 produk yang dijual bukan sahaja dikeluarkan oleh pengeluar dari Asia Tenggara malah syarikat dari Amerika Syarikat dan Eropah juga turut mempromosikan produk berasaskan Tongkat Ali.