Sukarelawan: Peradaban Serta Sifat Ketamadunan - Noor Raha, Mohd Radzuan; Wan Syariza, Wan Yadri (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Bencana banjir besar yang menimpa sebahagian besar dari Semenanjung Malaysia terutamanya negeri-negeri Pantai Timur dan sebahagian negeri Pantai Barat dilaporkan sebagai bencana banjir terburuk dalam tempoh 100 tahun. Ia seolah-olah bencana Tsunami yang dialami oleh Bandar Acheh sepuluh tahun yang lalu. Kejadian banjir yang berlaku di negara kita baru-baru ini dikenali sebagai ‘Tsunami Kecil’ atau ‘tsunami Bukit’ adalah jolokan nama bencana banjir yang melanda negara kita baru-baru ini.