UMP relevan dengan permintaan industri masa kini - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Setelah hampir enam tahun memperoleh Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (Kimia) daripada Universiti Malaysia Pahang (UMP), Ahmad Syafiq Mohamad, 29 berbangga menggenggam segulung ijazah yang dimiliki beliau.