Muhammad Qusyairi bangga berkerja di syarikat antarabangsa PwC - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Bergiat aktif dalam bidang kokurikulum sepanjang bergelar mahasiswa merupakan satu kelebihan yang harus dimanfaatkan sebaiknya. Anak kelahiran Pulau Pinang, Muhammad Qusyairi Hashim menjadikan Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai pilihan utama bagi menyambung pengajian kerana lokasi UMP yang menarik perhatian beliau.