UMP bina masjid berciri lestari - UMP, PNC (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
KUANTAN 21 Julai - Universiti Malaysia Pahang (UMP) akan membina sebuah masjid bersifat mesra alam dengan aplikasi teknologi hijau pada seni binanya bercorak sirip di atas tanah seluas 3.03 hektar di UMP Kampus Pekan dekat sini.