30 mahasiswa T-REX sampai ke kemuncak Gunung Liang - Aimi Fatimah, Abd Malek (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Kelab Rekreasi (T-REX) Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya sampai ke puncak Gunung Liang yang terletak di Behrang, Perak dengan ketinggian 6,343 kaki dari aras laut dalam merealisasikan Misi Pendakian ke Gunung Liang pada 10 Febuari 2016 yang lalu.