Masjid UMP manfaat teknologi hijau, mesra alam - Nurul Nadia, Shaari (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Kompleks Masjid Universiti Malaysia Pahang (UMP) bakal menjadi mercu tanda baharu bagi institusi pengajian tinggi (IPT) itu secara khususnya dan bandar Diraja Pekan secara amnya.