Syahir Syahmi, Nik Afieza dinobatkan olahragawan dan olahragawati terbaik - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Atlet petanque Universiti Malaysia Pahang (UMP), Syahir Syahmi Hassan dinobatkan sebagai olahragawan terbaik UMP pada Majlis Penghargaan Sukan dan Pemberian Insentif Kecemerlangan Sukan UMP pada 13 April 2016 yang lalu di Dewan Astaka UMP Kampus Gambang.