Mesin potong daun mengkuang - Rosilawati, Rosedi (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2017)
PEKAN - Penyelidik dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya mencipta mesin memotong daun mengkuang yang lebih selamat selepas melihat kesusahan masyarakat Orang Asli melakukankan proses memotong daun mengkuang yang dipenuhi duri sehingga boleh mengakibatkan kecederaan.