Mahasiswa jalin perkongsian pintar dengan pelajar SK LKTP Jengka 5 - Ahmad Badruzzaman, Idris; Nur ‘Aisyatul Sakinah, Baharudin; Nur Amani Husna, Chai Lom; Rifaie, Mohamed (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Seramai 25 mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) berkongsi pengalaman dengan pelajar Sekolah Kebangsaan (SK) LKTP Jengka 5 dalam Kem Interaksi Pemimpin Muda (IN-TEAM) hasil kerjasama dengan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) membabitkan seramai 75 penyertaan.