Pengekstrakan Herba Mudah-Alih melalui Teknik Enzim dan Ultrasonik Jana Geran RM 3 Juta - Ahmad Ziad, Sulaiman (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Herba yang mempunyai kadar cellulose dan lignin yang tinggi seperti Eurycoma Longifolia (Tongkat Ali), Labisia Pumila (Kacip Fatimah) dan Ficus Deltoidea (Mas Cotek) mengandungi sejumlah besar sebatian bioaktif, sangat berharga bagi aplikasi dalam makanan, nutraseutikal, kosmeseutikal, dan farmaseutikal industri.