UMPCT jalin kerjasama dengan firma Norway - Shahrinnahar, Latib (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
UMP Holdings Sdn Bhd (UMPH) melalui anak syarikatnya, UMP Consultancy & Training Sdn Bhd (UMPCT) menjalin kerjasama dengan DNV-GL Sdn Bhd (DNV-GL) dalam bidang pengujian teknikal dan pengkomersialan teknologi.