Diaclean bantu pesakit buah pinggang - UMP, PNC (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
PESAKIT buah pinggang menerima khabar gembira apabila seorang penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan inovasi mencuci penapis buah pinggang sintetik yang digunakan dalam rawatan hemodialisis dikenali sebagai Diaclean.