Kompetensi nilai teras untuk P4P - Muhammad Nizam, Semail (2017)
Pembentukan nilai-nilai teras membentuk hala tuju yang seiring dengan pelan strategik organisasi ke arah kecemerlangan organisasi. Dalam usaha ini, Bahagian Pembangunan Sumber Manusia Universiti Malaysia Pahang (UMP) menganjurkan Bengkel Nilai Teras yang telah diadakan di Dewan Bankuet, Canseleri Tun Abdul Razak, UMP Pekan.