2000 meriahkan Sambutan Hari Raya UMP - UMP, PNC (2017)
Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Universiti Malaysia Pahang (UMP) disambut meriah dengan kehadiran lebih 2,000 dalam kalangan warga universiti dan komuniti setempat termasuk pelajar Maahad Tahfiz MaBIQ dan Pertubuhan Perkumpulan Perempuan (WI) dalam majlis yang diadakan di Dataran Pusat Aktiviti Pelajar, UMP Pekan baru-baru ini.