Penyelidik UMP cipta mesin pemotong daun mengkuang - Amin Ridzuan, Ishak (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan mesin pemotong daun mengkuang bagi mengelakkan pengusaha produk berkenaan tercedera akibat tertusuk duri ketika memotong daun berkenaan.