Rusa Bintik untuk pelancongan pendidikan - UMP, PNC (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2017)
KUANTAN - Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima dua ekor Rusa Bintik atau nama saintifiknya Axis-Axis dalam menggerakkan usaha menjadikan universiti itu sebagai pusat pelancongan pendidikan (Edu-Tour) sekali gus meningkatkan daya tarikan pengunjung ke kawasan Kuala Pahang.