Pementasan teater mahasiswa UMP mendapat pujian - UMP, PNC (2017)
Persembahan Teater WARIS UMP dan SENANDIKA hasil penganjuran Pusat Sukan dan Kebudayaan (PSK) dan Sekretariat Kebudayaan dan Kesenian (SKK) mendapat pujian ramai apabila penonton yang hadir berpuashati dengan persembahan yang mendapat sambutan menggalakkan tatkala menyaksikan empat buah teater dipertontonkan baru-baru ini. Antaranya adalah Roda Buat Laila, Le Jeu: La Julia dan Dorm 12 yang berlangsung di Universiti Malaysia Pahang (UMP) kampus Gambang dan teater Bengkok yang menampilkan genre realism dan seram di UMP kampus Pekan.