UMP agih makanan sahur untuk warga kota - Nur Laila, Afandi (2017)
Lebih 1000 pek makanan juadah bersahur diedarkan sepanjang Program Singgah Sahur UMP @ KL yang berlangsung baru-baru ini di Kuala Lumpur. Lebih menarik juadah nasi berlaukkan Gulai Kawah tradisi negeri Pahang disediakan sendiri sukarelawan Universiti Malaysia Pahang (UMP) membabitkan mahasiswa Perwakilan Kolej Kediaman (Peka) 5 dan Skuad MyGift yang diselaras Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN) universiti ini.