Semarak Ramadan UMP bersama pelajar antarabangsa - Nor Salwana, Mohammad Idris (2017)
Seramai 250 pelajar dan pensyarah antarabangsa dari pelbagai negara yang menuntut dan bertugas di Universiti Malaysia Pahang (UMP) berpeluang menikmati juadah berbuka puasa dalam Majlis Iftar Ramadan bertempat di Dewan Astaka, UMP Gambang. Program ini merupakan anjuran Pejabat Antarabangsa UMP dalam meneruskan tradisinya meraikan pelajar dan pensyarah dari pelbagai negara untuk berpeluang berbuka puasa bersama–sama pengurusan tertinggi universiti serta warga kampus.