Kajian UMP gunakan sisa enap kumbahan hasilkan batu bata S-BRICK - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan batu bata dengan menggunakan sisa enap kumbahan dan campuran kulit telur.