UMP kongsi kepakaran tingkat kemahiran penulisan ilmiah - Shalfarina, Shahriman (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Penganjuran Kursus EndNote Introductory Workshop oleh Penerbit Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada 24 Jun 2016 yang lalu di Perpustakaan UMP Kampus Gambang berjaya menarik lebih 30 kehadiran peserta dari luar dan dalam universiti ini.