UMP lancar Pusat Tadbir Urus dan Integriti (FGIC) - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Dalam memartabatkan tadbir urus cemerlang yang berintegriti sejajar dengan taraf autonomi yang dimiliki, Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah merintis rangkaian peluang baharu untuk diterokai melalui pelancaran Pusat Tadbir Urus & Integriti (FGIC) di bawah naungan Fakulti Pengurusan Industri (FIM) daripada kluster penyelidikan Pimpinan Strategik dan Governan fakulti tersebut.