GIGvaganvaempower ECER tarik minat belajar bahasa Inggeris - Norhidayah, Mohamad (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Seramai 377 pelajar dari beberapa buah sekolah sekitar daerah Bera menyertai program GIGvaganva-empower ECER 2016: Fun Learning English anjuran UMP Advanced Education (UAE) dengan kerjasama Majlis pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC).