UMP tuan rumah Mesyuarat Jawatankuasa Pendaftar Universiti Awam - UMP, PNC (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah menjadi tuan rumah Mesyuarat Jawatankuasa Pendaftar Universiti Awam (UA) Bil 2/2017 bertempat di UMP Pekan baru-baru ini. Mesyuarat dihadiri seramai 17 Pendaftar UA antaranya seperti dari Universiti Teknologi Malaysia (UTM) , Universiti Sains Malaysia (USM), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Universiti Utara Malaysia (UUM) dan beberapa universiti awam lain.